SMS-lån

SMS-lån är en allt vanligare lösning. I dag finns större möjligheter att snabbt få låna pengar än förr. Den traditionella banken finns visserligen kvar som en trygghet för många och visst går det att ta den långa vägen för att få ett banklån. Men allt fler väljer istället att ta ett SMS-lån. De flesta SMS-lån, eller snabblån som de också kallas, går mycket lättare att få än om man går till en faktiskt bank med mössan i hand. Det finns självklart både för- och nackdelar med bägge tillvägagångssätten, men den som snabbt behöver få tillgång till kapital tjänar på att ta ett SMS-lån.

 
 

Vad krävs för att få ta ett SMS-lån?

Ett SMS-lån kan se olika ut från bank till bank, men generellt gäller ungefär samma regler var du än lånar. Du måste vara myndig, ha en viss inkomst och inte ha belagts med betalningsanmärkningar. Det sista är dock en tumregel och gäller inte för alla SMS-lån. I de fallen man har en betalningsanmärkning men ändå vill låna pengar är därför SMS-lån ofta den enda möjligheten. Lånen brukar vara i fasta belopp och oftast handlar det om summor upp till 20 000 kronor. Räntan blir självklart högre ju högre lånebeloppet är, men så länge man betalar tillbaka sitt SMS-lån inom 30 dagar – ibland längre tid – blir det en billig affär och dessutom godkänns man för att nästa gång få låna mer.

Hur snabbt går det?

Det är här den avgörande faktorn kommer in. Många som behöver låna pengar har helt enkelt inte tid att gå igenom den långrandiga process som väntar hos en vanlig bank. När man tar ett SMS-lån slipper man det personliga mötet, beslutstiderna och den hårda granskningen. Istället får man gå igenom en enkel kreditupplysning och registrera sig i några enkla steg online, för att sedan få in pengarna direkt på kontot. Med direkt menas oftast samma eller nästföljande dag från det att man ansöker om sitt SMS-lån.

När ska man ta ett SMS-lån?

Det finns många tillfällen i livet då man hamnar i en situation där man snabbt behöver pengar. Istället för att göra sig beroende av vänner, föräldrar eller andra närstående, kan det vara skönt att ta ett litet lån. Ett SMS-lån kan vara skillnaden mellan att sitta hemma på kammaren eller följa med alla vännerna på solsemester. Det kan användas till något speciellt tillfälle eller för att köpa en viktig pryl man behöver precis när lönen tagit slut. Det finns oändliga scenarier och ett enkelt och smidigt SMS-lån innebär lösningen på samtliga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *