Internetlån

Det moderna sättet att låna. Många förknippar banklån med segdragna möten och negativa besked. För en del framstår det rentav som en utopi att kunna låna pengar. Men modern teknologi och fräscha idéer har öppnat portarna till ett nytt slags lån. Fenomenet internetlån ger helt andra förutsättningar för vanliga människor och de i akut behov av pengar att faktiskt kunna få loss kapital. Internetlån förknippas ibland med höga räntor, men faktum är att man inte får utnyttja tjänsten om man inte har en viss inkomst och säkert kan betala tillbaka beloppet i tid.

 
 

Vad skiljer ett internetlån från ett traditionellt banklån?

Det finns många saker som skiljer de två lånesätten åt. Det mest uppenbara är att det går väldigt mycket snabbare och smidigare att ta ett internetlån än ett banklån. När du ansöker om att få ta ett internetlån kommer det att göras en bakgrundscheck på din ekonomi. Även om det finns undantag, är det väldigt få internetbanker som delar ut internetlån till någon som nolltaxerar. En viss inkomst krävs alltså fortfarande, men det handlar inte alls om samma belopp som när du vill ta ett traditionellt lån. Är du myndig, fri från betalningsanmärkningar och har en viss inkomst, är du i princip garanterad att få låna pengar på internet. Vanligtvis är lånet på ca 30 dagar och många erbjuder fri ränta på det första beloppet du lånar. Så länge man betalar tillbaka ett internetlån i tid, innebär det aldrig några större kostnader.

Hur mycket får jag låna?

Ett internetlån kan innebära alltifrån 500 kronor till betydligt större valörer. De allra flesta lånebolagen har dock ett maxtak på första lånet och om det betalas tillbaka i tid släpps spärren så att du kan låna mer pengar. Räntan blir naturligtvis högre i takt med att lånetaket höjs, men du har alltid lika många dagar på dig att betala tillbaka ditt internetlån oavsett om det rör sig om små eller stora summor.

När behövs ett internetlån?

Detta är en vanlig fråga som har tusen olika svar. Men generellt är ett internetlån den typen av lån som kommer väl till hands vid plötsliga utgifter. Det kan gälla alltifrån att behöva betala en en flygbiljett till att hyra en smoking. Många som använder sig av internetlån är helt enkelt i behov av att få fram kapital snabbt och då finns det inga bättre alternativ än att ta ett internetlån. Hela processen – från registrering till att pengarna finns på kontot – går extremt fort. Har man en svensk bank sker överföringen vanligtvis redan samma dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *