Betala räkningar med kort

Att kunna betala räkningar med kort är en relativt ny tjänst och ett sätt att låna pengar som innebär att kortinnehavaren kan använda sitt kreditkort för att betala sina fakturor istället för att behöva ta dyra korttidslån som ofta har en hög ränta.

Jämförelse privatlån
Leverantör Avgift Godkända kort Webbplats
Betalo 2,5% VISA, Mastercard, American Express, Diners Club Betala räkningen med kort hos Betalo
Billhop 3,5% VISA, Mastercard, American Express, Diners Club Betala räkningen med kort hos Billhop

Att betala räkningarna med betal- eller kreditkort

Modellen att betala räkningar med kort kommer ursprungligen från USA där den har funnits i flera år och där konceptet är både populärt och väl beprövat och både privatpersoner och företag kan numera betala räkningar med kort även i Sverige. Att betala räkningar med kort innebär att kortinnehavaren först väljer ett kort som han/hon vill använda för betalning av sina fakturor och sedan vilken mottagare som betalningen ska gå till antingen via postgironummer eller bankgironummer. Kortanvändaren skriver sedan in det faktura- eller OCR-nummer som finns på räkningen och väljer sedan förfallodagen samt det belopp som ska betalas in. Tillvägagångssättet är alltså detsamma som när man betalar sina räkningar via sin ordinarie bank. När dessa moment har genomförts är det bara att betala sina fakturor.

Få poäng på alla dina räkningar!

Att betala räkningar med kort är ofta räntefritt i upp till två månader, kreditkortsföretagen som tillhandahåller tjänsten att betala räkningar med kort tar ut en varierande procentavgift per transaktion. De olika målgrupperna som är intresserade av att utnyttja möjligheten att betala räkningar med kort är förutom de som tycker att denna tjänst har ett både smidigare och enklare system än internetbanken vanliga privatpersoner som under vissa perioder inte alltid får pengarna att räcka till, småföretagare som kanske har mer eller mindre oregelbundna inkomster och de kreditkortskunder som har sitt kort kopplat till något bonusprogram. Intresset för att betala räkningar med kort har ökat under den senaste tiden och kreditkortföretagen marknadsför sina tjänster med exklusiva lockerbjudanden om samlande av poäng och växande bonusar som kan ge kortinnehavaren förmåner av olika slag. Bonusprogram innebär att man genom att betala räkningar med kort har möjlighet att samla poäng som man sedan kan utnyttja för resor, rabatt på bensin, flygresor eller hotellövernattningar med mera. En annan fördel med att betala räkningar med kort kan exempelvis vara att man då slipper använda sig av den bankdosa som är nödvändig vid traditionella internetinbetalningar. Den som väljer att betala räkningar med kort har möjlighet att dela upp betalningen på flera gånger.

Förutsättningar för att betala sina räkningar med kortet

För att kunna använda betaltjänster som att betala räkningar med kort krävs att man har fyllt 18 år, är folkbokförd i Sverige samt att man har ett svenskt personnummer. Givetvis måste man även vara innehavare av ett kreditkort eller betalkort som går att använda för att betala räkningar med kort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *